top of page

Odla, skörda, tillaga.

Hans

Rörhinna är den alg vi framför allt försöker odla i våra marina kolonilotter. Du kan bland annat smaksätta smör och olja med den. Vi har testat ett recept ur den fina boken "Plocka tång & strandväxter" av Linnéa Sjögren och Karolina Martinson. Det gick lätt och resultatet blev gott.









Koka upp vatten med salt och bikarbonat, låt rörhinnan vara med max en minut, häll av och mixa den med en neutral olja. Förvara i kylskåp där den håller sig i cirka två månader.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Kivik Tång fick Simrishamns kommuns Hållbarhetspris 2023

för "en innovativ anda med bas i lokalsamhället..."

 

Stöd gärna vårt ideella arbete

med valfritt belopp till Swish 123 162 08 97.

C4DC118C-1DC6-400D-B800-FB9ED5FD18A3_4_5005_c.jpeg

©2023 Föreningen Kivik Tång

bottom of page